04/06/2018
29139

Satılık Halep Keçisi Fiyatları

Safkan Halep keçisi fiyatları 2020 yılı için 1600 TL'dir. Keçilerimiz seçmecedir. Halep keçisi ırk özelliklerini taşımaktadır. Halep keçisi oğlak satışları Mayıs ayında başlayacaktır. Değişken pazar koşullarına göre satılık halep keçisi fiyatları belirlenmektedir. Satılık halep keçisi fiyat politikamız yüksek kalite uygun fiyat şeklindedir. Halep keçisinde ikizlik ve üçüzlük çok yaygındır. Küçük bir halep keçisi sürüsü kısa zamanda hızla çoğalıp orta büyüklükte bir keçi sürüsü haline gelebilir.

100 anaç halep keçisi bir doğumda 250 yavruya kadar yavru verebilir. Halep keçisi oğlaklarının yaşam direnci çok yüksektir. Saanen oğlaklarda olduğu gibi çok fazla hastalanma ve ölüm olmaz. Yeteri kadar oğlaklara anne sütü vermek oğlak sağlığı için çok önemlidir. 3 haftalıkdan sonra oğlaklara aşı uygulamasına başlanabilinir.

Yavru kayıplarını en aza indirmek bir keçi çiftliğinin ana amacı olmalıdır. Yoksa o keçi işletmesinde karlılıkdan söz edilemez. Asıl kazanç oğlak üretmek,süt satışı ve kurbanlık erkek teke satmaktır. Satılık oğlak ve çebiçlerimizin bazı temel aşıları yapılmıştır. İç ve dış parazit uygulamaları tam olarak yapılmıştır. Torunoğlu keçi çiftliğinin satış politikası kaliteli ve sağlıklı damızlık satış yapmaktır.

Satılık halep keçisi fiyatları 2018 ve 2019 yıllarında yükseliş ivmesi göstermiştir. Ülkemizde ve Dünyada keçi sütü ve keçi etine talebin artması halep keçisini tüm keçi ırklarından daha fazla ilgiyi üzerine çekmektedir. Halep keçisi hem sütçü hemde etçi bir keçi ırkıdır. Verim bakımından kombine verimli bir ırktır.

Türkiyenin halep keçisi gen kaynağını Doğu Akdeniz ve bilhassa Çukurova Bölgesi oluşturmaktadır. KKTC'de de çok kalite halep keçisi sürüleri bulunmaktadır. Türkiye ve KKTC işbirliği yaptığında halep keçisi pazarında büyük bir güç haline gelebiliriz.

Halep keçisinin 50 ye yakın ülkede aktif yetiştiriciliği yapılmaktadır. Arap ülkeleri ve kardeş Azerbaycan halep keçisine yoğun ilgi duymaktadır. Çiftliğimize bu ülkelerden halep keçisi için başvurular olmaktadır.

Halep keçisi erkekleri 130 kg canlı ağırlığa ulaşmaktadırlar. Et randımanı %56'yı bulmaktadır. Halep keçisi hem aşırı sıcaklara hem de soğuk bölgelere uyum sağlamaktadır. Halep keçilerinin uzun kulakları kanı soğutmaktadır. Ayrıca uzun kulakları bir vantülatör görevi görüp halep keçisini serinletmektedir. Halep keçisi deveden sonra susuzluğa en dayanıklı hayvandır. Halep keçisi uzun yürüyüşlere son derece dayanıklıdır.