25/05/2018
15462

Halep Keçisi Fiyatları

Torunoğlu Halep Keçisi  çiftliği Halep keçisi satarken Halep keçisi fiyatları konusunda müşterileri lehine fiyatları esnetmektedir. Halep keçisi fiyatları yoğun talep nedeniyle 2018 yılında artış seyri takip etmektedir. 2019 yılında da iç ve dış talep nedeniyle halep keçisi fiyat artışı devam etmiş olarak gözükmektedir.

Türk keçi yetiştiricisi saanen keçisini bırakıp halep süt keçisine yoğun ilgi göstermiştir. Bu güzide keçi ırkımız yurt dışına ihracata gitmektedir. Torunoğlu keçi çiftliği olarak satılık halep keçisi konusunda genotipik ve fenotipik ırk özelliğine sahip 1. sınıf damızlık halep oğlak ve anne adayı çebiç satmaktadır.

Biz halep keçisi yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için yoğun çaba sarfetmekteyiz. Halep keçisi hem etçi hem de sütçü bir keçi ırkıdır. Ayrıca çok fazla ikiz ve üçüz yavrulamaktadır. Bazende dördüz ve beşiz yavru yapmaktadır.

Az sermayeyle ne iş yapabilirim diyen, köyüne dönmeyi düşünen girişimcilere halep keçisi yetiştiriciliğini ısrarla tavsiye etmekteyiz. Halep keçisi işsizliği pan zehiridir. Cebinde 10-15 bin lira parası olan bir kişi 8-10 adet halep keçisi alarak rahatlıkla geçimini çıkarır. Şehirde asgari ücretle çalışmaktan daha çok kazanca ulaşır. Halep keçisinin çalı ve otlarla beslendiği hatırdan çıkarılmamalıdır. Halep keçilerine çok az bir yemle bakılır.

O nedenle keçi yetiştirmek kazançlı ve masrafsız bir iştir. Çalı ve diken yiyerek et süt veren keçiden başka bir hayvan ırkı yoktur. Tekrar köylerimizin ve dağların keçi oğlak sesleriyle çınlaması et ve süt üretimi için çözüm halep keçisi yetiştiriciliğine başlamaktır.